Keith Foo : Rupa vs Bakat

Pasti ramai dalam kalangan penggemar drama Melayu tertarik dengan kelibat jejaka ini. Memegang watak utama dalam drama Ariana Rose di TV3, Keith Foo mula menarik perhatian umum walau pun dia bukan pelakon baru.

Anak muda ini rupa-rupanya sudah lama menyinar dalam industri hiburan di Indonesia. Jujurnya saya bangga kerana seorang anak Malaysia diterima di sana sedangkan kita tahu bukan mudah hendak memenangi hati mereka seperti penghibur mereka sangat mudah diterima di sini.

Sememangnya ramai juga yang melontarkan aneka komen tentang si kacak ini tetapi pada pandangan saya tentu sedikitpun komen negatif tidak akan berbekas padanya. Kenapa?
Sebab dia sudah biasa dengan komen lebih pedas daripada orang di seberang seawal
kemunculannya sebagai pelakon filem.

Pasti ada faktor yang menyebabkan Keith mampu menyinar di Indonesia. Jika sekadar bersandar pada rupa dia tidak akan bertahan. Sudah tentu dia memiliki lebih daripada itu. Soal pacar seksinya tak perlu dibangkitkan. Anggap saja itu bonus untuknya.

Melihat lakonan Keith sebagai Tengku Adam Kamil cukup pada saya menggambarkan lelaki ini bukan mentah dalam lakonan. Siapa pula saya nak cakap lebih-lebih. Hanya berkongsi pandangan peribadi.

Soal memegang watak orang Islam saya yakin penerbit drama ini telah melakukan yang terbaik untuk menyesuaikan apa yang perlu. Seingat saya Keith bukan pelakon bukan Islam pertama yang membawa watak orang Islam.

Apapun semoga berjaya pada Keith Foo. Semoga terus menyinar di bumi kelahirannya ini.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s